top of page
Lagning av vindruta på en bil

Byte av bilglas & vindrutor

Om du upptäcker ett stenskott i synfältet eller en större spricka i vindrutan är det dags att agera. Man kan också säga att om ett stenskott är större än en femkrona eller om skadan är nära glasets kant, rekommenderas ett byte av vindrutan. Att köra med en skadad vindruta utgör en säkerhetsrisk och kan ge dig nedslag på bilbesiktningen.

Vi gör det enkelt för dig att få hjälp. Besök din närmaste Bil+ anläggning när som helst för en snabb bedömning. Du behöver inte förboka tid, du är välkommen direkt. Alternativt kan du kontakta oss online eller ringa 077-112 11 21 för att få hjälp direkt.

Välkommen till Bil+ där vi gör vindrutebyten till en enkel och pålitlig upplevelse för dig och din bil!

Steg för steg

  1. Kontakta oss och få en kostnadsfri skadebesiktning inklusive kostnadsförslag.
     

  2. Vi bokar in dig i verkstaden och beställer rätt glas för din bil.
     

  3. Lämna in bilen på morgonen på den bokade dagen och hämta ut bilen samma dag.

Vi är din skadeverkstad oavsett försäkringsbolag eller bilmärke!

Oavsett om du är kund hos Audi, BMW, Volvo, eller Volkswagen – Bil+ är din skadeverkstad för alla försäkringsbolag och alla bilmärken. Vårt dedikerade team är redo att reparera krockskador och återställa din bil. Kontakta vårt kundcenter eller din lokala verkstad om du vill veta hur vi kan hjälpa dig med just ditt bilmärke.

Frågor och svar

Hur mycket kostar ett byte av vindrutan?

Om din försäkring inkluderar glasförsäkring betalar du endast självrisken för vindrutebytet. Kostnaden för självrisken varierar beroende på ditt försäkringsbolag.

Vad påverkar priset för byte av vindruta?

Priset för vindrutebytet påverkas av bilmodell och specifikationer som kamerateknik och uppvärmningsförmåga om din bil saknar delkasko- eller separat glasförsäkring. Vi ger dig en kostnadsuppskattning vid skadebesiktningen.

Hur lång tid tar det att byta vindruta?

Vi förstår att din tid är värdefull och att bilen underlättar vardagen. Vanligtvis tar ett vindrutebyte en arbetsdag hos oss, särskilt om vi redan har alla nödvändiga uppgifter från skadebesiktningen. Lämna in din bil på morgonen och hämta den på eftermiddagen. Vi håller dig informerad genom telefonsamtal och SMS när din bil är redo för upphämtning.

Hur går det till att byta vindrutan?

Om din vindruta har spruckit eller har områden med sprickor rekommenderar vi att den byts ut. Besök din närmaste Bil+ anläggning eller kontakta vårt kundcenter för att boka en tid. Vi bokar snabbt en reparationstid efter att ha bedömt skadornas omfattning.

 

Vi strävar efter att göra vindrutebytet smidigt och effektivt för dig. Om din försäkring täcker glasförsäkring behöver du bara betala självrisken för att få din nya vindruta installerad.

bottom of page