top of page
Glad man i bil som gör tummen upp

Laga stenskott i vindrutan

Vi får mycket frågor kring just stenskott och vad man bör tänka på. Vi har därför samlat ett urval av dessa här för att kunna hjälpa på enklaste möjliga sätt. Har du fler frågor som du inte fått svar på här, tveka inte att höra av dig till oss så ska vi hjälpa dig på bästa sätt att besvara dem. 

Hur små stenskott bör åtgärdas?

Även om ett litet stenskott i vindrutan verkar harmlöst kan det snabbt utvecklas till en spricka som riskerar att sprida sig. För att förebygga detta kan du snabbt använda genomskinligt stenskottsplåster för att skydda skadan. Genom att göra det förhindrar du fukt och smuts från att tränga in, vilket resulterar i en bättre reparation.

Reparera eller byta vindrutan?

En generell riktlinje är att om ett stenskott är mindre än en femkrona, kan det oftast repareras utan att byta hela rutan. Om stenskottet har spruckit ytterligare eller är nära rutan's kant, kan det kräva en komplett utbyte.

Varför är snabb reparation viktig?

Ett litet stenskott kan snabbt utvecklas till en spricka och påverka sikten under körning. Snabb reparation förhindrar också bländning från solen och möjliggör säker körning.

Hur lång tid tar det att laga ett stenskott?

En stenskottreparation tar vanligtvis cirka en halvtimme. Om reparationen utförs omedelbart efter skadan blir skadans plats nästan osynlig.

Hur bokar jag tid för att laga ett stenskott?

Skicka en onlineförfrågan eller ring 077-12 11 21. Bil+ personal kan snabbt bedöma skadornas omfattning och reparera små stenskott direkt på plats. Efter din förfrågan kommer verkstaden att bekräfta tillgängliga tider. Vi reparerar stenskott på alla våra anläggningar. Eventuella begränsningar från försäkringsbolag informeras vid bokning av stenskottreparation eller byte av bilglas.

Vad kostar det att laga ett stenskott?

Om din fordonsförsäkring täcker glasförsäkring kan reparationen vara kostnadsfri för dig, beroende på ditt försäkringsbolag. Bil+är verkstadspartner för alla försäkringsbolag och bilmärken.

Vi samarbetar med alla försäkringsbolag

Länsförsäkringar logo
Folksam logo
Trygg Hansa logo
if skadeförsärkingar logo
Moderna logo
Gjensidige logo
bottom of page